Четврти округли сто о националним признањима у области културе

28. марта 2018.

У оквиру циклуса округлих столова о будућности признања за врхунски допринос националној култури, односно култури националних мањина, у понедељак, 26. марта 2018, у 11 часова, у Заводу за проучавање културног развитка у Београду, одржан је четврти округли сто и том приликом су своје мишљење изнели представници репрезентативних Удружења у области књижевне делатности.

Скупу су присуствовали: Владимир Недељковић, саветник Министарства културе и информисања, Милена Бурић, Министарство културе и информисања, Марио Боришић, Министарство културе и информисања, Филип Бојић, Правни факултет Универзитета у Београду, Душко Паунковић и Милош Констатиновић, Удружење књижевних преводилаца Србије, Драган Мраовић, Удружење књижевника Србије, Јован Зивлак, Друштво књижевника Војводине, Зоран Миодраг, Удружење издавача и књижара Србије и Гојко Божовић, Српски ПЕН Центар.

Присутни су позитивно оценили активности Министарства културе и информисања на иницирању ових сусрета, који ће значајно допринети квалитетној анализи приликом доношења нове Уредбе о ближим условима и начину доделе признања за врхунски допринос националној култури, односно култури националних мањина.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка