Завршна сесија конференције „Филозофија медија – Медији и конфликти“

15. септембра 2018.

Трећа, завршна сесија интердисциплинарне научне конференције „Филозофија медија – Медији и конфликти“, одржана је 14. септембра 2018, у Заводу за проучавање културног развитка, након претходних сесија које су одржане на Факултету педагошких наука у Јагодини и у Винарији Пиано.

Основна визија ове конференције је другачије промишљање медија које би отворило нове приступе у сагледавању актуелне медијске проблематике, а кроз укрштање искустава, знања и углова посматрања, развијаних у оквирима посебних друштвено-хуманистичких дисциплина, попут филозофије, теорије медија, антропологије, филологије, теорије уметности, театрологије, социологије, комуникологије и теорије књижевности.

Данашњом сeсијом председавао је др Владимир Коларић, који је изнео своја запажања на тему Конфликтност и ангажман у филмовима Јелене Марковић, а потом су своје радове представили и: Марина Ашковић на тему Медијатизација конфликата и уметност, Весна И. Маричић – Медији и конфликт у серији Homeland (Домовина) и Данијела Пантић Цонић – Медији после конфликта или смрт као медијска опсесија.

Након завршне дискусије одржана је пројекција филмова студената Факултета драмских уметности, а потом и концерт бенда „Филозофија медија“ са пратећим поетским програмом.

Ова интердисципланарна научна конференција организавана је у сарадњи Естетичког друштва Србије, Факултета педагошких наука у Јагодини Универзитета у Крагујевцу, НВО „Млади грашак“ за уметност, културу, медије и друштвена питања; и Завода за проучавање културног развитка, као посебног партнера.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка