Наставак акције прикупљања дигиталних садржаја за Временску линију културе Србије и Срба ван матице

28. априла 2020.

Акција прикупљања разноврсних дигиталних садржаја за Временску линију културе Републике Србије и Срба ван матице Завода за проучавање културног развитка наишла је на позитивни и велики одзив међу установама, организацијама и грађанима.
Позив су пренели бројни медији и пристигли дигитални садржаји су у обради и ускоро ће наћи своје место на страни https://vremenskalinijakulture.rs/.
Уз захвалност свима онима који су се одазвали, још једном позивамо све заинтересоване појединце, а посебно децу, млађе и старије, као и организације и установе да својим знањем и креативношћу допринесу стварању савремених дигиталних садржаја Временске линије културе Републике Србије и Срба ван матице, и тако и у ванредним околностима плодотворно и инспиративно проведу време код куће и учествују у заједничком подухвату од значаја за културу и углед наше земље.
Позивамо Вас да слободно осмислите и пошаљете садржаје који представљају и илуструју личности, догађаје и објекте од значаја за културу Србије и српског народа, било да су одреднице о њима већ представљене на Временској линији или да за сада нису.
Подсећамо да садржаји могу бити из области стваралаштва или културног наслеђа, од књижевности и сликарства до музике, филма и стрипа и од наших манастира и старих заната до фестивала и културних манифестација.
Ваши прилози могу бити послати у форми краћих или дужих текстова, слика, фотографија, илустрација, музике, филмова и других аудиовизуелних материјала, које сте сами креирали или су већ јавно доступни на интернету, али још увек нису повезани са садржајима Временске линије.
Најбољи предлози биће препознати, преведени на стране језике и награђени.
Предлоге или питања можете нам слати путем електронске поште dusan@zaprokul.org.rs до 8. маја 2020.
Завод за проучавање културног развитка

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка