Београдски контрапункт 2018.

1. јула 2018.

„Београдски контрапункт 2018“ је вишејезична публикација посвећена истоименој међународној конференцији одржаној 4. и 5. јуна 2018. године у Београду, на иницијативу Министарства културе и информисања Републике Србије и у организацији Завода за проучавање културног развитка. Циљ ове конференције, која се одржава од 2017. године, је да окупи уметнике и мислиоце из различитих делова света, који својим радом значајно доприносе разумевању савремених светских токова, и омогући отворену и слободну размену мишљења о важним питањима глобалног значаја.

На конференцији су 2018. године учествовали Џанг Кангканг (Кина), Гунар Кваран (Исланд), Владимир Пиштало (Србија, САД), Јуриј Пољаков (Русија), Франсиско Лопез Сача (Куба), Дејвид Хомел (Канада), Емир Кустурица  (Србија), и министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић.

Публикација на шест језика (српски, енглески, француски, руски, кинески и шпански) доноси кратке уводне текстове о конференцији и о теми централног округлог стола („Шта са глобализацијом у култури?“), биографије учесника, изводе из транскрипта разговора на округлом столу и Београдску изјаву коју су потписали сви учесници.

Преузмите публикацију

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка