Галерија Завода током 2017. године

20. октобра 2017.

Протекле 2016. године, у Галерији Завода за проучавање културног развитка појачана је излагачка делатност, те је било организовано близу двадесет изложби признатих академских сликара млађе, али и старије генерације, као и група уметника, и то из целе Србије. Дакле, може се рећи да је проширена стратегија која је била развијена претходне деценије, а која је била везана за неговање и афирмисање стваралаштва студената уметничких факултета и академија.

Врло пажљиво, уз консултације са Саветом галерије и историчарима уметности (којих је у Заводу четворо), настојимо да за 2017. годину направимо избор уметника који ће излагати, путем организовања конкурса и стварањем услова за њихово испуњавање.

Наш дугорочни циљ, који смо почели да остварујемо у протеклој години, јесте да одлучније и организованије допринесемо приближавању визуелне уметности посетиоцима, млађим и старијим, да се повезујемо са градским и републичким установама и манифестацијама у култури и уметности, да „откривамо“ нове уметнике, те да развијемо праву кустоску галеријску праксу у овом простору.

Координатор: Драгана Мартиновић

11. октобар, Удружење ликовних уметности Младеновца (УЛУМ) „Слика изван оквира

22. септембар, Борис Ерга, „Траг у води

21. август, Марија Здравковић, „Дивљина

25. мај, Марушка Топаловић, „Марушкин пут свиле

10 мај, Гостовање Народног музеја Панчево, „Загонетно и обично“:

2. март 2017. Емил Сфера, „Слике и цртежи

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка