Конференција ВАСПИТАВАТИ КУЛТУРОМ: ка друштву у ком су вредности важне

26. јуна 2019.

Зaвoд зa прoучaвaњe културнoг рaзвиткa у партнерству са Репрезентативним удружењем у култури БАЗААРТ, Центром за драму у едукацији и уметности ЦЕДЕУМ и Малим позориштем „Душко Радовић“ организовао је научно-стручну конференцију с међународним учешћем, под називом „ВАСПИТАВАТИ КУЛТУРОМ: Ка друштву у ком су вредности важне“. Конференција одржана 24. и 25. јуна у Атељеу 212 и у Малом позоришту „Душко Радовић“ ослањала се на истраживање Завода за проучавање културног развитка „Просветни радници – културно образовање и културна партиципација“. Испред Завода на Конференцији су учествовали Маријана Миланков, Бојана Субашић, Богдана Опачић и др Владимир Коларић који су презентовали резултате истраживања Завода за проучавање културног развитка, модерирали Oкругле столове и Панеле и реализовали Радионице са учесницима Конференције.

На Конференцији поред представника Завода говорили су и представници Министарства културе и информисања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за унапређивање образовања и васпитања, Филозофског факултета у Београду, Института за педагошка истраживања, локалних самоуправа, установа културе, организација цивилног друштва, и основних и средњих школа у Србији. 


На Конференцији су сагледане потребе и могућности за сарадњу културе и образовања, као и правци васпитавања младих генерација помоћу уметности и културе као алата за учење и агенса социјализације и васпитања.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка