Национална презентација УНЕСКО индикатора доприноса културе развоју

24. јануара 2020.

Презентација резултата пројекта на тему доприноса културе развоју, односно Унеско ЦДИС методологијe (Culture for Development Indicators, Unesco), биће одржана  у уторак, 28. јануара 2020. године са почетком у 12 часова, у Заводу за проучавање културног развитка, Риге од Фере број 4. Заједно са Министарством културе и информисања, Завод остварује вишедеценијску сарадњу са Унеском и од 2010. године је и Национална контакт тачка за Конвенцију о заштити и унапређењу разноликости културних израза.

Национална презентација резултата пројекта имплементације УНЕСКО Индикатора доприноса културе развоју у Србији је прилика да се о култури разговара у контексту њене повезаности са другим областима (економија, образовање, социјална партиципација, владине политике, наслеђе, родна равноправност и медији) и конкретних показатеља њеног доприноса друштвеном развоју Србије.

 На презентацији ће бити изложена и нова Унеско методологија за мерење доприноса културе остваривању Агенде одрживог развоја 2030 (UNESCO Culture2030Indicators), која ће ускоро бити имплементирана у Србији (https://whc.unesco.org/en/culture2030indicators).

Присутнима ће се обратити госпођа Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, председавајућа Међуресорне радне групе за спровођење Агенде УН о одрживом развоју до 2030, Асја Драча Мунтеан, помоћница министра, Министарство културе и информисања, Синиша Шешум, шеф УНЕСКО канцеларије у Сарајеву и Вук Вукићевић директор  Завода за проучавање културног развитка.  Бојана Субашић, истраживач Завода, представиће резултате имплементације ЦДИС вишедимензионалне методологије, док ће нову Унеско методологију за мерење доприноса културе остваривању Агенде одрживог развоја 2030 (UNESCO Culture2030Indicators) представити Алма Мрган-Слипичевић, ЦДИС координатор и господин Синиша Шешум.

 

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка