OДРЖАН ДРУГИ СКУП У НОВОМ ЦИКЛУСУ ОКРУГЛИХ СТОЛОВА О НАЦИОНАЛНИМ ПРИЗНАЊИМА У КУЛТУРИ

11. априла 2019.

У оквиру новог циклуса округлих столова о будућности признања за врхунски допринос националној култури, односно култури националних мањина, у четвртак, 11. априла 2019, у Заводу за проучавање културног развитка у Београду, одржан је други округли сто и том приликом су своје мишљење изнели представници репрезентативних удружења у области музичког стваралаштва и интерпретације, као и продукције културних програма и дела.

Скупу су присуствовали: Владимир Недељковић и Марио Боришић, Министарство културе и информисања, Филип Бојић, доцент са Правног факултета Универзитета у Београду, Славко Спасић, Завод за проучавање културног развитка, Ивана Тришић и Раде Радивојевић, Удружење композитора Србије, Стеван Дивјаковић, Удружење композитора Војводине, Борислав Дугић, Удружење музичких уметника Србије, Илија Радуловић, Савез естрадно-музичких уметника Србије и Мухамет Думоњић, Међународни музички центар Maestro International.

Присутнима је представљен предлог измена члана 14. Закона о култури, као резултат закључака донетих током прошлогодишњег циклуса округлих столова и тежње да се ово важно питање, доделе Признања за врхунски допринос уреди на сеобухватан начин.

 

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка