Представљање мапе установа културе на геопорталу "Геосрбија"

20. децембра 2018.

Данас, у четвртак, 20. децембра, у 11 часова, у Прес сали Владе Републике Србије, одржана je конференција за новинаре поводом представљања мапе установа културе на геопорталу „Геосрбија“.

Борко Драшковић, Владан Вукосављевић, Дејан Масликовић

Министарство културе и информисања, у сарадњи са Републичким геодетским заводом и Заводом за проучавање културног развитка, завршило је креирање сетова података „Непокретна културна добра“ (непокретна културна добра, непокретна културна добра великог значаја и непокретна културна добра изузетног значаја) и „Установе културе“ (архив, библиотеке, биоскопи, позоришта, поливалентни центри културе, музеји и галерије, заводи за културу и заводи за заштиту споменика) на четири језика, који сад доступни на Интернету .

Ово је први такав сет података у Европи по начину повезивања са осталим геопросторним подацима, као и по начину прикупљања археолошке документације и интеграције са Националном инфраструктуром геопросторних података.

Присутнима се обратио министар културе и информисања Владан Вукосављевић, директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић и помоћник министра у Сектору за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности Дејан Масликовић.

Борко Драшковић, Дејан Масликовић, Вук Вукићевић

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка