Премијера филма „Уметност у доба кризе и ратова: поглед из данашњице“ Завода за проучавање културног развитка

29. априла 2020.

Данас, у среду 29. априла у 20 часова Завод за проучавање културног развитка ће премијерно емитовати филм на свом Јутјуб каналу „Уметност у доба кризе и ратова: поглед из данашњице“, посвећен конференцији „Београдски контрапункт, на линку:

https://www.youtube.com/watch?v=1qlAnmeF36s

У полусатном филму учествују међународно признати књижевници Хабиб Ахмадзаде из Ирана, Џанг Ђићијанг из Кине, Герман Садулајев из Русије, Слободан Деспот из Швајцарске и Мухарем Баздуљ из Србије и, као уводничари и модератори редитељ Емир Кустурица и министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосаљевић.

Учесници филма говоре о могућности уметности да осмисли живот и да смисао људском страдању у ратовима и друштвеним кризама, као и да помогне у њиховом превладавању, што је посебно актуелна тема у ситуацији у којој се тренутно налази цео свет.

„Београдски контрапункт“ је међународна конференција покренута на иницијативу Министарства културе и информисања Републике Србије и у организацији Завода за проучавање културног развитка, први пут је одржана 2017. године. Њен циљ је да у Београду окупи значајне уметнике из различитих делова света и омогући дијалог о најважнијим питањима нашег времена.

„Београдски конрапункт“ посвећен теми „Уметност у доба кризе и ратова: поглед из данашњице“ одржан је 17. и 18. јуна 2019. године у Југословнеској кинотеци.

Фото Завод за проучавање културног развитка: Учесници Београдског контрапункта

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка