Продужен рок за пријаву по 11. позиву Унеско Међународног фонда за културну разноликост

13. маја 2020.

Обавештавамо заинтересовану јавност да је рок за пријаву по 11. позиву Унеско Међународног фонда за културну разноликост продужен до 16. јуна 2020. године.

Услови конкурисања остају непромењени. Истраживачи Завода за проучавање културног развитка, Маријана Миланков (marijana.milankov@zaprokul.org.rs) и Бојана Субашић (bojana.subasic@zaprokul.org.rs), остају на располагању за све информације и консултације.

Подсећамо на услове и процедуру конкурисања:

До 16. јуна 2020. године, УНЕСKО ће, у оквиру 11. Позива за аплицирање за средства Међународног фонда за културну разноликост,  путем електронске платформе, примати предлоге за иновативне пројекте који имају за циљ јачање културног и креативног сектора  у земљама у развоју.

Од 2010. године, Међународни фонд за културну разноликост (у даљем тексту Фонд),  успостављен Конвенцијом о заштити и унапређењу разноликости културних израза, је обезбедио више од 8 милиона америчких долара за финансирање 114 пројеката у 58 земаља у развоју, покривајући широк спектар области, од развоја и имплементације културних политика, до изградње капацитета за предузетнике у култури, мапирања културних индустрија и стварања нових пословних модела у области културних индустрија. Погледајте преглед подржаних пројеката.

Фонд улаже у пројекте који доводе до структурних промена кроз:

  • увођење и/или разраду практичних политика и стратегија које имају директан утицај на стварање, производњу, дистрибуцију и приступ разноликим културним изразима
  • јачање људских и институционалних капацитета јавног сектора и организација цивилног друштва, који се сматрају неопходним за подршку одрживим локалним и регионалним културним индустријама и тржиштима у земљама у развоју

Максимални износ средстава који се може потраживати по пројекту је 100.000 америчких долара. Период имплементације пројеката је између 12 и  24 месецa, са почетком реализације најраније од априла 2021. године. На конкурс се аплицира путем on line платформе, а пријаве се попуњавају на енглеском или француском језику.

Право пријаве имају органи јавних власти, јавне институције и невладине организације из земаља у развоју које су чланице Конвенције 2005 (међу којима је и Србија), као и међународне невладине организације.

Додатне информације о врстама прихватљивих пројеката и начину аплицирања преузмите ОВДЕ.

Фото Unesko – International fund for cultural diversity

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка