Промоција 135. броја часописа „Култура“: ДИГИТАЛНЕ МЕДИЈСКЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ, ДРУШТВО И ОБРАЗОВАЊЕ

19. јула 2012.

У четвртак 19. јула у 12 часова у просторијама Завода за проучавање културног развитка Риге од Фере 4, Београд  одржана је промоција 135. броја часописа „Култура“ под тематским насловом „Дигиталне медијске технологије, друштво и образовање“.

На промоцији су говориле:
проф. др Владислава Гордић Петковић и мр Јелена Клеут, приређивачи
мр Јадранка Божић и ма Слађана Стаменковић, аутори

Улазак у еру експанзије информатичких технологија увео нас је у простор динамичних промена, промена којима је, брзоплето а сасвим непотребно, приписана ефемерност. Не само да се интернет као нови медиј дефинише искључиво уз помоћ речи као што су „мноштво“, „умреженост“, „повезивање“, „размена“ и „брзина“ (ниједна речничка одредница не указује на ефикасност тог повезивања, на пример), већ и све дефиниције електронског текста или хипертекста инсистирају на нестабилности: систематско указивање на наводно „фиксирану” природу штампаних текстова и наводно „флуидни” идентитет екранских садржаја последица је тежње да се дигиталне медијске технологије романтизују тако што ће бити проглашене нестабилним.
Тема „Дигиталне медијске технологије, друштво и образовање“ садржи радове који се, у грубој подели, могу сврстати у три целине: на прилоге анализи образовања у дигиталном добу; на прилоге проучавању односа друштва према новим технологијама; на преглед специфичности дигиталне телевизије.

(проф. др Владислава Гордић Петковић и мр Јелена Клеут, Из уводне речи приређивача, Дигиталне медијске технологије, друштво и образовање,Култура бр. 135)

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка