Промоција другог кола едиције „Присуства“

У уторак 8. октобра 2019. године са почетком у 12 часова у Заводу за проучавање културног развитка (Риге од Фере 4) биће одржана промоција другог кола едиције „Присуства“, у ком су објављене збирке поезије аутора награђених на књижевном конкурсу за младе песнике „Новица Тадић“, расписаном у јануару 2019. године, а чији је циљ подршка стваралаштву младих песника на српском језику. Издавач едиције је Завод за проучавање културног развитка, а покровитељ Министарство културе и информисања Републике Србије.

У другом колу едиције објављене су збирке поезије „Песма галиота“ Бранислава Живановића, „Сабрани страхови“ Јелене Блануше и „Municipium S“ Спасоја Јоксимовића.

Конкурс је први пут расписан 2018. године, када су били награђени Јана Алексић (Аријел Аноним), Екрем Хамид (Есхатон) и Слађана Шимрак (Позамантерија), чије књиге су објављене у првом колу едиције.

На промоцији ће учествовати аутори, главни уредник едиције Драган Хамовић, члан редакције и рецензент Миломир Гавриловић, секретар редакције Владимир Коларић и директор Завода за проучавање културног развитка Вук Вукићевић.

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве