Радост Европе_дигитално

У Дечијем културном центру у Београду, у уторак 9.априла 2019. године у 11 часова одржаће се трибина „Радост Европе_дигитално“ у оквиру највеће и најстарије међународне манифестације дечјег стваралаштва, установљене давне 1969. године, која већ пола века представља спој раличитих културних израза деце.

На трибини ће бити речи о важности дигитализације културе за децу, као и изазовима дигиталног доба. Истраживач Завода за проучавање културног развитка др Маша Вукановић изложиће резултате истраживачког пројеката „Културна партиципација и културно наслеђе“ који указује на примере добрих пракси о активном укључивању деце у програме установа културе, те формирања нових стваралаца и будуће публике. Завод овим истраживањем пружа значајне податке и инспирацију за нове подухвате унапређења активне културне партиципације деце, и између осталих, даје и одговоре на питања како и колико бринемо о култури за децу и какав је њен статус данас.

Позивамо Вас да присуствујете овој трибини и сазнате шта смо открили на путу истаживања програма установа културе намењених деци!

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве