„BIOS ART“ u Muzeju Staro selo Sirogojno

20. June 2022.

U okviru juna meseca podizanja kulture ekološke svesti pod nazivom „BIOS ART“ u Muzeju „Staro selo“ Sirogojno u saradnji sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokula) , Muzejom primenjene umetnosti, Udruženjem „Priroda i umetnost“ i zajednicom digitalnih nomada Maglian Campus Divčibare, održana je tribina na temu kulture i ekologije, uz predstavljanja projekata institicija. Programi se održavaju na više lokacija širom Srbije pod sloganom „Umreži se“.
„Naša je ideja da što više razgovaramo o susretu ekologije i prirode, kulture i prirode, kulturi i kulturnom nasleđu. U tom smislu smo organizovali više interesantnih izložbi, tribina, predstavljanja naših izdanja, a sa druge strane mislimo da bi u dobrom duhu bilo lepo da se institucije kulture Srbije povežu, razgovaraju, razmene iskustva“, istakao je Marko Krstić, direktor ZAPROKUL-a.
Predstavnici Zaprokul Bogdana Opačić i Dejan Zagorac predstavili su projekat „Živimo nematerijalno kulturno nasleđe“, koje se realizuju u okviru Erazmus programa za obrazovanje odraslih. Zaprokul ovaj projekat sprovodi u saradnji sa institiucijama iz Nemačke, Italije, Španije, Bugarske i Rumunije. Na prezentaciji su predstavljeni elementi nematerijalnog kulturnog nasleđe iz svih zemalja koje učestvuju na projektu, kao i kviz i igra memorije koji će se uskoro naći na internet stranici projekta.
U nastavku programa, gostima i posetiocima predstavnici Zaprokula, Muzeja „Staro selo“ Sirogojno i Muzeja primenjene umetnosti predstavili su svoje publikacije i programe.

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка