BOSIFEST dodelio zahvalnicu ZAPROKULU

21. October 2022.

Na svečanom zatvaranju 13. Bosifest-a – Beogradskog internacionalnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom, 19. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci, Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) dodeljena je zahvalnica za doprinos u realizaciji ovogodišnjeg pratećeg programa.

Zahvalnicu je ispred Zaprokula primila Marijana Milankov, istraživačica, koja je zajedno sa koleginicom Bogdanom Opačić vodila radionicu ,,Koliko znamo o pristupačnosti u kulturi“. Tom prilikom se zahvalila Darku Iviću iz Hendi centra Koloseum, kao organizatoru festivala, na prepoznavanju Zaprokula kao institucije koja posvećeno i kontinuirano zastupa principe društvene inkluzije, ravnopravnosti i raznolikosti u sektoru kulture. Istakla je i da je povod za održavanje edukacije u okviru Bosifest-a nedavno objavljeno istraživanje Zaprokula ,,Kultura pristupačnosti: istraživanje o pristupačnosti muzeja i galerija u Republici Srbiji“ sprovedeno u cilju praćenja i unapređenja pristupačnosti ustanova kultura u Srbiji. Istakla je i da Zavod partnerstvo Bosifesta i Jugoslovenske kinoteke prepoznaje kao jedan od primera najboljih praksi saradnje za razvoj inkluzivne kulture.

Dobra saradnja Bosifesta i Zaprokula će se nastaviti, u zajedničkom cilju promocije kulturnih prava osoba sa invaliditetom.

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка