Digitalni pristupi za međugeneracijsko kulturno obrazovanje

7. November 2022.

 Zavod za proučavanje kulturnog razvitka je od 6-10. novembra domaćin susreta  partnerskih organizacija iz Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Bugarske i Nemačke u okviru projekta  ERAZMUS+programa  Digitalni pristupi za međugeneracijsko kulturno obrazovanje (Digital Approaches for Intergenerational Cultural Education – DAICE). Ovaj projekat realizuje se od 2021-2023. godine i odnosi se na razvoj inovacija i kreativni pristup u obrazovanju odraslih uključujući digitalne pristupe u međugeneracijskom kulturnom obrazovanju.  Koordinator projekta je Pučko otvoreno učilište Zagreb.

U toku boravka u Beogradu predstavnici partnerskih organizacija  razgovaraće o daljoj saradnji,   inovacijama u praksi u oblasti obrazovanja odraslih, pitanjima obrazovanja odraslih u kreativnom i kulturnom sektoru, značaju digitalne produkcije i prezentacije u oblasti kulture i umetnosti kao i o značaju zajedničkog evropskog kulturnog nasleđa.

Planirani program susreta podrazumeva upoznavanje sa različitim primerima dobrih praksi u ovoj oblasti i to u Centru za promociju nauke, Narodnom muzeju Srbije, Biblioteci Grada Beograda, kreativnom habu Nova Iskra, Arheološkom parku Viminacijum, dok će predstavnici Narodnog muzeja Leskovac, Narodnog muzeja Pančevo, Centra za urbani razvoj, inovativnog bloga Đuroplov o kulturnom nasleđu i Ustanove kulture Božidarac biti predavači na skupu u Zavodu.

 

DAICE PARTNERI:

Pucko otvoreno učiliste Zagreb, Croatia, https://www.pou.hr/

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Serbia, https://www.zaprokul.org.rs/

Asociatia “Liga Scriitorilor” Filiala Timisoara Banat, Romania

University of Ruse Angel Kanchev Bulgaria www.uni-ruse.bg

Slovenska univerza za tretje zivljenjsko obdobje,zdruzenje za izobrazevanje in druzbeno vkljucenost Slovenia www.utzo.si

Universitaet Ulm, ZAWiW, Germany, www.zawiw.de

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка