Humanitarna izložba u Zaprokulu

21. December 2021.

Umetnička asocijacija ArtLink i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka organizuju prodajnu ArtLink-ovu izložbu radova primenjene umetnosti u Galeriji Zavoda 22. i 23. decembra od 17 do 20 časova u ulici Rige od Fere u Beogradu.  Na izložbi će biti dostupni radovi iz različitih oblasti primenjenog stvaralaštva kao što su keramika, tekstil, koža, nakit, minijatura, fotografija, grafika… Novogodišnji bazar deo je ArtLink-ove humanitarne inicijative  Umetnici umetnicima, čiji je cilj podrška mladim muzičkim talentima.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi studija za keramiku Đir autora Milice Petrović, umetnički nakit brendova Numen Porcelan, TOTA art forms i Delightme, tekstilne lutkice DA-NA-NA predmeti od kože scenografkinje Ksenije Terzović, minijature Simone Pavlović, potom slike, grafike i fotografije renomiranih umetnika Nikole Žigona, Zorice Obradović Lončar, Budimira Dimitirjevića, Maria Đikovića, Mie Medaković Topalović, Jakše Vlahovića i Marije Dokmanović.

Povodom toga,  v.d. direktor Zavoda Marko Krstić, rekao je da: „Zavod za  proučavanje kulturnog razvitka nastavlja da pruža podršku umetnicima i pomaže im da svoja dela predstave publici. Zaprokul kao institucija ima u fokusu inicijative koje afirmišu različite oblasti kulture“.

„U ovo veoma nesigurno vreme, u kome su umetnost i umetnici duboko pogođeni posledicama pandemije jer nisu u mogućnosti da svoj rad predstave i da uspostave komunikaciju sa publikom na način na koji su to ranije činili, ArtLink je kreirao novu platformu i fond Umetnici za umetnike. Poseban značaj za ArtLink ima saradnja sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka kao institucijom koja na višeslojan način u središtu svojih aktivnosti ima umetnost, kulturu i njihov društveni kontekst ”, rekla je umetnički direktor i osnivač ArtLink asocijacije, pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković.

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка