IZLOŽBA BIOS – JEDINSTVO PRIRODNIH I UMETNIČKIH PROCESA U ZAPROKULU!

12. May 2022.

 

 

I ove godine Zavod za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) se pridružuje velikoj manifestaciji Muzeji za 10 i predstavlja inovativnu izložbu BIOS, poznatog vizuelnog umetnika Đorđa Stanojevića i predavača na Fakultetu savremenih umetosti u saradnji sa autorskim timom Zaprokula.

U trenutku kada saznajemo da su mikroplastiku pronašli u našoj krvi i da je plastika preovladala  na planeti pitamo se šta za nas znači Život – BIOS.

Kako izgleda život predstavljen u kontrapunktu prirode i zagađenja?

Izložbom BIOS želimo da podignemo nivo kulture ekološke svesti i pokažemo jedinstvo prirode i umetničkih tokova.

Kroz reciklažu podsećamo posetioce da otpad ne mora da bude samo otpad, već da od njega mogu nastati nove stvari  i umetnost kroz upcycling – ponovnu kreativnu upotrebu. Pokrećemo upcycling prikupljanjem kompjuterskog otpada za stvaranje umetničkih dela mlade i talentovane umetnice Danice Maksimović, sa kojom ćemo u budućnosti sarađivati.

Izložbu će otvoriti Đorđe Stanojević, autor izložbe  i Ljubivoje Ršumović, živi klasik srpske poezije i istaknuti ljubitelj ekologije tokom Evropske noći muzeja u subotu 14. maja u 19 časova u Galeriji Zaprokula.

Posetioci će tokom izložbe biti u prilici da degustiraju i prirodni livadski med malog porodičnog pčelinjaka Pčelarev sin.

 

IZLOŽBA ĆE BITI OTVORENA DO 20. MAJA,

RADNIM DANIMA  OD 9 DO 17 ČASOVA, RIGE OD FERE 4

ULAZ JE SLOBODAN.

Dobro došli!

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка