Dečija izložba „Sutra dolazimo“ u Zaprokulu!

28. December 2021.

Otvaranje velike godišnje izložbe dečijih radova Likovne radionice za decu Marka i Tamare Vukše pod nazivom „Sutra dolazimo“ biće održano u utorak 28. decembra 2021. u 19 časova u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u ulici Rige od Fere br. 4.

Negujući kreativnost dece svih uzrasta, Zaprokul otvara vrata malim i veštim umetnicima koji su polaznici ove sad već čuvene likovne radionice. Na izložbi će biti prikazana umetnička dela dece nastala različitim tehnikama (crteži u olovci, flomasteru, pastelu; slike u temperi, akvarelu, zatim kolaži od papira i lišća, posude od papir mašea, upotrebni i dekorativni predmeti od gline…).

Voditelji radionice: Marko Vukša, akademski vajar i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i Tamara Nedeljković Vukša, akademski slikar i likovni pedagog, brižljivo neguju dečiji likovni izraz, razvijaju osećaj za lepo i senzibilitet svakog deteta, ali i osećaj za timski rad i prijateljstvo.

Marko Krstić, v. d. direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka,  istakao je „da je ova izložba jedno veliko umetničko delo napravljeno od mnogo malih. Zaprokul svojim programima želi da podstakne decu i tinejdžere da se što aktivnije uključe u osmišljavanje kreativnih sadržaja zato što verujemo da budućnost kulture i umetnosti počiva na njima.ˮ

Dođite da zajedno podržimo umetnost naših najmlađih!

DOBRO DOŠLI!

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка