Konkurs „Novica Tadić“ u 2019. godini

9. April 2019.

Na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije Zavod za proučavanje kulturnog razvitka početkom 2019. godine raspisao je po drugi put književni konkurs za mlade pesnike „Novica Tadić“, u cilju podsticanja stvaralaštva mladih pesnika na srpskom jeziku.

Na konkurs je pristiglo mnoštvo pesničkih rukopisa pesnika iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i rasejanja, a stručna komisija za ocenjivanje rukopisa, donela je jednoglasnu odluku da Književnu nagradu „Novica Tadić” za 2019. godinu dodeli sledećim zbirkama poezije: „Pesma galiota“ Branislava Živanovića, „Sabrani strahovi“ Jelene Blanuše i „Municipium S“ Spasoja Joksimovića. Urednik edicije je Dragan Hamović, a članovi redakcije Jana Aleksić, Milomir Gavrilović, Nikola Marinković, Marko Avramović i Vladimir Kolarić (sekretar). Za dizajn i prelom teksta zaslužan je Fakultet primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Više detalja pogledajte ovde.

Sekretar komisije: Vladimir Kolarić

Institucionalna saradnja: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije,; Fakultet primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка