Kviz znanja iz srpske kulture

3. July 2020.

Kviz kulture izrađen je prema ideji i na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a realizator projekta bio je Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Kviz znanja iz srpske kulture osmišljen je sa ciljem da odgovori na izazove koje nameće savremena kultura s obzirom na to da na globalnom nivou preovlađuju sadržaji koji dovode u pitanje ne samo njen smisao kulture već i njen opstanak, te je važno podsetiti na životni značaj kulture za svakog pojedinca i zajednicu kojoj pripada.

Kviz omogućava učesnicima da na zanimljiv način prošire, ali i provere svoja znanja o kulturi Srbije, pri čemu je posebna pažnja posvećena deci i mladima, koji, njima bliskim alatima, imaju priliku da se bolje upoznaju sa kulturom svoje države i naroda.
Pitanja su raspoređena u tri sveobuhvatne kategorije: Kultura i kulturna istorija, Kulturno nasleđe i Umetnost.

Aplikacija takmičarskog duha, obuhvata široki raspon pitanja i informacija, od onih koje su poznate svima do  zanimljivosti i neobičnih anegdota. Rešavanje kviza je  prilika da se nauči nešto novo, ali i proširi znanje, jer nakon svakog odgovora učesnici imaju priliku da pročitaju zanimljivost o pitanju na koje su odgovarali, za one željne dodatnog znanja prisutni su preusmerivači na Vremensku liniju kulture Republike Srbije i Srba van matice, i Pretraživaču kulturnog nasleđa, na kojima se mogu pronaći odgovori na skoro sva pitanja o srpskoj kulturi.

Aplikacija je dostupna na sledećim linkovima:

Google play:  https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.gov.kultura.kviz

App Store:  https://apps.apple.com/app/id1517935018

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка