NOĆI POEZIJE U ZAPROKULU

25. July 2022.

Jedinstvene večeri poezije pod nazivom  ČIP FESTIVAL: NOĆI POEZIJE održaće se u okviru programa Letnjih grifonskih noći u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul), u četvrtak 28. i petak 29. jula sa početkom u 21 čas, u ulici Rige od Fere broj 4. Za sve koji ovo leto provode u Beogradu osmisli smo večeri mlade pesničke scene koje će se odigrati na letnjoj sceni Zaprokula.

ČIP FESTIVAL pod sloganom NOĆI POEZIJE U ZAPROKULU je jedinstvaena prilika da se upoznate  sa mladim srpskim pesnicima i njihovom poezijom, ali i dve specijalne gošće. Mlada pesnička scena ima priliku da govori o važnosti Čitanja I Poezije u javnosti i razlikama u shvatanju stihova kroz vreme. Poezija rečima najlepše oslobađa, a prostor se menja i razvija u odnosu na to šta se u njemu govori. Zaprokul, upravo zato, otvara letnju scenu pesnicima i publici sa željom da svaki novi susret čini lepšim i potpunijim.

Prve večeri, u četvrtak 28. jula u 21 čas, na letnjoj sceni Zaprokula, nastupiće mlade nade srpskog pesništva: Milica Špadijer, Irena Plaović, Katarina Pantović, Jelena Marinkov, Marija Radić i Nemanja Dragaš . Specijalna gošća je Ana Ristović, poznata srpska pesnikinja, dobitnica nekoliko najuglednijih nagrada za poeziju; nagrade ,,Branko Miljković“, ,,Brankove nagrade“, nagrade ,,Milica Stojadinović Srpkinja“, Disove nagrade“ …

Nakon toga, u petak 29.jula u 21 čas, scenu će preuzeti nove zvezde poezije:  Marija Dragnić, Šimon Cubota, Sara Stanojević, Anđela Pendić, Slađana Bušić, Đorđe Ivković i Marko Kragović. Specijalna gošća je pesnikinja Radmila Petrović, laureat 42. Limskih večeri poezije i pobednik 22. Poetskog konkursa „Desanka Maksimović“.

Moderator festivala je Jovana Milovančević, voditeljka Radio Beograda.

Kalendar manifestacije „Letnjih grifonskih noći “ možete pronaći na sajtu Zaprokula na linku:  https://zaprokul.org.rs/events/

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка