Održana onlajn promocija monografije „Vranjsko muzičko nasleđe“

25. December 2020.

U četvrtak 24. decembra održana je onlajn promocija monografije „Vranjsko muzičko nasleđe“, pripremljene u izdanju Grada Vranja i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Promocija je direktno prenošena na Fejsbuk stranici Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.Luksuzna dvojezična monografija „Vranjsko muzičko nasleđe“ autorke Marije Vitas napisana je povodom članstva Vranja u Unesko Mreži kreativnih gradova, koje je postalo prvi grad iz Srbije koji je stupio u članstvo ove veoma važne mreže u oblasti muzike. Monografija nudi obuhvatan pregled bogate muzičke tradicije Vranja, sa naglaskom na gradskoj pesmi. Pored štampanog izdanja, pripremljeno je i elektronsko izdanje knjige u EPUB formatu, posebno prilagođeno za čitanje sa ekrana.

Snimak konferencije možete pogledati na sledećem linku: https://www.facebook.com/zaprokul


Na promociji je ukazano na značaj članstva Grada Vranja u Unesko Mreži kreativnih gradova, kako za Vranje i njegovu bogatu muzičku tradiciju, tako i za kulturu naše zemlje i njenu međunarodnu recepciju. Učesnici su istakli važnost monografije, kao prve obuhvatne knjige posvećene ovoj temi, koja će biti od velike koristi i stručnjacima i široj publici i pomoći boljem upoznavanju sa vranjskim muzičkim nasleđem i savremenim muzičkim stvaralaštvom Vranja, popularizaciji vranjske muzike i boljem razumevanju njenog umetničkog i kulturnog bogatstva.

 

 

 

 

 

 

Na promociji su učestvovali dr Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja, Branimir Stošić Kace, umetnik, Ivana Tasić, umetnica, dr Vladimir Kolarić, urednik monografije i Marija Vitas, autorka. Moderator događaja je bio dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка