Okrugli sto o Nacrtu zakona o pozorištu

7. November 2019.

Prvi okrugli sto o Nacrtu zakona o pozorištu održan je danas u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka.

„Naša namera je da sa predstavnicima pozorišta iz cele Srbije sagledamo probleme u srpskom teatru i da pokušamo da ih rešimo zakonom“, kazao je Tanjugu Vladimir Nedeljković, savetnik za normativne poslove u Ministarstvu kulture i informisanja, pred otvaranje okruglog stola o izradi Nacrta zakona o pozorištu u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu.

Nedeljković je napomenuo da je Ministarstvo kulture i informisanja pokrenulo inicijativu za organizaciju niza sasatanaka predstavnika pozorišta u Srbiji.

“U narednom periodu, tokom novembra, svakog četvrtka imaćemo sastanke sa relevantnim predstavnicima teatara širom Srbije kako bismo što detaljnije obrazložili probleme koje ih muče. Naša namera je da zakonom regulišemo poslovanje pozorišta i učinimo njihov rad efikasnijim i kreativnijim na radost publike i zaposlenih u našim teatrima”, kazao je Nedeljković.

Prema njegovim rečima, posle serije sastanaka uslediće formiranje Radne grupe za izradu Nacrta zakona o pozorištu.
“Radnu grupu će, između ostalih, činiti i stručnjaci iz oblasti pozorišne umetnosti kako bismo na što bolji način uradili Nacrt zakona o pozorištu”, kazao je Nedeljković.

Današnjem sastanku u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka prisustvovali su predstavnici Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, Kraljevačkog pozorišta, Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta iz Niša, Narodnog pozorišta u Beogradu, Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка