Oseti tradiciju u Ljuboviji!

21. September 2021.

Izložba: „Predeli, stari zanati i umeća – skrivena baština Srbije“

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka uzeo je učešće u manifestaciji DUHOVNE SVEČANOSTI AZBUKOVICE, interaktivnom izložbom „Predeli, stari zanati i umeća – skrivena baština Srbije“ koja je svečano otvorena u ponedeljak 20. septembra u Biblioteci „Milovan Glišić“ u Ljuboviji.
Na interaktivnoj izložbi skrivene baštine Srbije pod sloganom: OSETI TRADICIJU! posetioci će u periodu od 20. do 25 septembra moći da pogledaju fotografije predela Srbije i dodirnu rukotvorine izrađene starim tehnikama i zanatima.
Fotografije iz izdanja Zavoda: „Ukusi Đerdapa“, „Ukusi Stare planine“ i „Ukusi Zlatibora“, autora Dejana Zagorca, prikazane u sklopu izložbe ilustruju bogatstvo kulturnog nasleđa u zaštićenim prirodnim dobrima na područjima oko Đerdapa (autora Ivana Svetozarevića), Stare planine (autora Darka Savića) i Zlatibora (autora Ranka Lazarevića) i predstavljaju poziv za njihovo unapređenje i očuvanje prirode za buduće generacije. Izložena je i tradicionalna srpska narodna nošnja iz male porodične manufakture Opančareva kći koja oživljava duh tradicije u svom radu.
Otvaranje izložbe
u ponedeljak 20. septembra u 19 časova centralnim programom otvoranja izložbe, otvorene su i Duhovne svečanosti Azbukovice. Na otvaranju su govorili: istraživač Zavoda Dejan Zagorac, istraživač Zavoda i Jelena Đorđević, portparol Zavoda i koordinator izložbe.

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка