POČEO ČIP FESTIVAL – Večeras Radmila Petrović poezijom govori o svom umetničkom revoltu

29. July 2022.

Juče je održano prvo veče  ČIP FESTIVAL-a: NOĆ POEZIJE u okviru programa Letnjih grifonskih noći u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul).

Nastupile su mlade nade srpskog pesništva:  Milica Špadijer, Irena Plaović, Jelena Marinkov, Marija Radić i Nemanja Dragaš. Specijalna gošća bila je Ana Ristović, poznata srpska pesnikinja, dobitnica nekoliko najuglednijih nagrada za poeziju; nagrade ,,Branko Miljković“, ,,Brankove nagrade“, nagrade ,,Milica Stojadinović Srpkinja“, Disove nagrade“ …

Večeras, u petak 29.jula u 21 čas, scenu će preuzeti nove zvezde poezije: Marija Dragnić, Šimon Cubota, Sara Stanojević, Anđela Pendić, Slađana Bušić, Đorđe Ivković i Marko Kragović.

Očekuje nas i specijalna gošća Radmila Petrović, pesnikinja i autorka čuvene zbirke pesama Moja mama zna šta se dešava u gradovima.

Moderator festivala je Jovana Milovančević, voditeljka Radio Beograda.

ČIP FESTIVAL pod sloganom NOĆI POEZIJE U ZAPROKULU je jedinstvaena prilika da se upoznate  sa mladim srpskim pesnicima i njihovom poezijom. Mlada pesnička scena ima priliku da govori o važnosti Čitanja I Poezije u javnosti i razlikama u shvatanju stihova kroz vreme. Poezija rečima najlepše oslobađa, a prostor se menja i razvija u odnosu na to šta se u njemu govori. Zaprokul, upravo zato, otvara letnju scenu pesnicima i publici sa željom da svaki novi susret čini lepšim i potpunijim.

Kalendar manifestacije „Letnjih grifonskih ноћи “ можете пронаћи на сајту Запрокула на линку:  https://zaprokul.org.rs/events/

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка