Svečano otvoren projekat EU „Dunavski arheološki ePejzaži“ u kome učestvuje Zavod

2. October 2020.

U Gradskom muzeju u Vršcu, u zgradi Konkordije, svečano je otvoren projekat Evropske Unije „Dunavski arheološki ePejzaži“. Projekat kofinansira Dunavski transnacionalni program, poznatiji kao Interreg, koji promoviše ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju u Dunavskom regionu. Cilj projekta „Dunavski arheološki ePejzaži“ je da arheološko nasleđe, a posebno arheološki pejzaž Podunavlja učini vidljivijim i privlačnijim na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou uz pomoć vrhunske inovativne i digitalne tehnologije.

Prezentacija Zaprokul

U realizaciji projekta, čiji budžet premašuje dva miliona evra, učestvuju 23 partnerske organizacije iz 10 zemalja, a koordinator projekta je Universalmuseum Joanneum GmbH iz Graca, Austrija. Iz Srbije partneri na projektu su Gradski muzej Vršac i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Usled pandemije svečano otvaranje je realizovano putem video linka, a prisutnoj publici obratili su se predstavnici partnera u realizaciji projekta, među kojima su i dve pomenute ustanove iz Srbije.

Zaprokul prezentacija Vršac

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка