Uskoro izlazi jedinstvena knjiga „Ukusi Vranja“

19. November 2021.

Riznice znanja i biblioteke svih onih koji uživaju u zanimljivim i vrednim izdanjima,  uskoro će biti bogatije za jedinstvenu knjigu „Ukusi Vranja“. U Gradskoj upravi Grada Vranja održan je sastanak sa predstavnicima Zavoda za pročavanje kulturnog razvitka na kom je dogovorena saradnja o zajedničkom radu na knjizi “Ukusi Vranja”, čiji je cilj da na komunikativan i edukativan način predstavi kulturnu baštinu i nasleđe ovog predivnog grada.

„Verujem da će ovom kapitalnom knjigom biti oduševljeni svi oni koje interesuje kulturno i etnološko nasleđe Vranja – grada kojeg sa razlogom Vranjanci nazivaju grad koji ima dušu –  uz obilje lepih i kvalitetnih fotografija, starih recepata ali i zanimljivih priča o istoriji običaja i tradiciji kraja. Želimo da ovo bude knjiga koju ćete sa zadovoljstvom držati na vidnom mestu„ kaže Marko Krstić, v.d. direktor Zavoda i književnik.

Predstavnike Zaprokula primio je gradonačelnik Grada Vranja Slobodan Milenković, a u prijatnoj atmosferi govorilo se o realizaciji budućih projekata koji se odnose na saradnju u oblasti kulture i kulturnog nasleđa.

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка