Zaprokul na desetom, jubilarnom FOODTALK- u

21. October 2022.

Na desetom jubilarnom FOODTALK-u , u organizaciji Udruženja građana The Best Fest uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i partnersku podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, na penelu Važnost brendiranja destinacija kroz hranu, predstavljena je edicija Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) UKUSI.  Dr Jelena Đorđević, pr Zaprokula predstavila je knjige: Ukusi Đerdapa, Ukusi Stare planine, Ukusi Zlatibora i Ukusi Deliblatske peščare, urednika Dejana Zagorca. Ova značajna edicija Zaprokula, sa temom očuvanja nematerijalne i etnološke kulturne baštine, izazvala je veliko interesovanje okupljene publike i medija.

„Unapređenje i promocija nematerijalne kulturne, etnološke i gastronomske baštine je cilj kome Zaprokul teži kroz ovaj i ovakve projekte, sa važnim zadatkom brediranja našeg nematerijalnog nasleđa i njegovog  očuvanja za neke buduće generacije“ istakla je ovom prilikom Đorđević.

Kontakt

Adresa
Rige od Fere 4, Beograd
Telefon
+381 11 2637 565
Faks
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка