Svakodnevica/Hip-Hop

Predstavljanje novog 162. broja časopisa „Kultura“ održano je danas, u punoj Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka. U okviru novog broja priređene su dve celine: Svakodnevica i Hip-hop.

Tematsku celinu Svakodnevica priredila je  prof. dr Vladislava Gordić Petković, kao opomenu i poziv na traganje „za moralnim parabolama, egzistencijalnim alegorijama i paradigmatskim ključevima koji bi nam predočili naš svakodnevni život.“ U ovoj celini osam autora razmatra svakodnevicu iz različitih teorijsko – kritičkih uglova.

Hip-hop, je druga tematska celina u novom broju, koju je priredio dr Dragan Đorđević kao deo  kulture otpora. Ona donosi šest tekstova koji analiziraju istorijski uspon postavljene teme, ali i otvaraju važna pitanja savremene hip-hop kulture.

S leva na desno: Dragan Đorđević, Vladislava Gordić Petković i Vladimir Kolarić (Foto Zavod)

Akademskoj i kulturnoj javnosti okupljenoj na promociji obratili su se: prof. dr Vladislava Gordić Petković, glavna urednica časopisa „Kultura“ i urednica teme o svakodnevici, dr Dragan Đorđević, urednik teme o hip-hopu, i doc. dr Vladimir Kolarić, član redakcije časopisa „Kultura“.

Publika (Foto Zavod)

Календар

Nema rezultata.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве