ТРИБИНА „АУТОРСКА И СРОДНА ПРАВА, ТЕМЕЉ РАЗВОЈА КРЕАТИВНЕ ИНДУСТРИЈЕ“

24. децембра 2018.

У понедељак, 24. децембра 2018. Организација за остваривање репрографских права Србије у сарадњи са Заводом са проучавање културног развитка одржала је предавање на тему ауторских права.

Присутнима су се обратили: др Вук Вукићевић, директор Завода за проучавање културног развитака Србије; др Милош Константиновић, модератор, директор Организације за остваривање репрографских права Србије; Небојша Берец, уредник базе података новинске агенције Танјуг и Душан Мијатовић, адвокат, специјализован за област ауторских и сродних права.


На трибини је било речи о најновијим предлозима законске регулативе ЕУ у вези са ауторским правима, као и дилемама и дискусијама поводом тога у Бриселу.
Говорници су се осврнули и на ауторска права у домену информисања, агенцијских вести и њиховог преношења у електронским и штампаним медијима. Извршен је делимичан увид у европску праксу регулисања ауторских права у библиотечкој пракси са дискусијом на тему: Како надокнадити ауторима и издавачима коришћење њихових добара, а истовремено задржати слободан проток идеја, демократско право грађанина на слободан приступ интелектуалним добрима?

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка