Трибина “Стеван Мајсторовић“: Алтернативно финансирање музеја

30. септембра 2011.

Трибина “Стеван Мајсторовић“:Алтернативно финансирање музеја: спонзорство, донаторство, фондови, пројектибиће одржана у петак, 30. септембра у 12 часова.
Скупу ће присуствовати представници музеја, који превасходно користе буџетска средства из државних фондова и представници финансијског сектора – потенцијални спонзори и фондације, који препознају значај културних програма као своје вредности. Музеји ће представити своје успешне спонзорске пројекте, а представници финансијског и сектора услужних делатности у области саветовања, представиће пројекте културе у којима су учествовали и путем којих комуницирају поруке својих компанија ка јавности.
Развој међусекторског, пословно – јавног партнерства је тема која све више добија на значају у нашем друштву, посебно у условима транзиције. Циљ трибине је да се кроз разговор подсетимо успешних примера такве сарадње, али и постојећих препрека за њено одвијање и на тај начин допринесемо дефинисању платформе за повезивање установа културе – музеја и финансијског сектора у реализацији пројеката и програма културе.

Модераторка трибине: Александра Савић, ПР менаџер Природњачког музеја у Београду и председница Секције за односе с јавношћу и маркетинг Музејског друштва Србије.

Учествују:
• Даница Јововић Продановић, директорка Музеја града Београда
• Славко Спасић, директор Природњачког музеја у Београду
• Мирјана Шакић, Сектор комуникација Ерсте банке у Србији
• Наташа Павловић Бујас, директорка агенције Блумен из Београда

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка