Трибина „Стеван Мајсторовић“: Српски градови – идентитет и културна разноликост

28. маја 2009.

На саветовању одржаном у Галерији Завода за проучавање културног развитка разговарало се о теми која је делом иницирана Нацртом Закона о регионалном развоју који је ушао у законодавну процедуру, делом потребом да се о теми разговара са становишта домаћих искустава и потреба прилагођавања начинима који се примењују у ЕУ. Модератор саветовања био је Бранимир Стојковић, професор Факултета политичких наука, БУ, а скуп је отворио директор Завода Александар Лазаревић.

У дебати су, са стране републичких институција, говорили Борислав Шурдић, (Министарство културе), Јана Милић (Министарство економије и регионалног развоја) и Маја Тодоровић (Завод за проучавање културног развитка). Живог учешћа узели културни актери из Ниша, Крагујевца, Сомбора, Суботице, Панчева, Бора, Београда, Врања и Ваљева, а утиске и увиде о Београду и Србији изнео је Мигуел Родригез Андреу, гост из Мадрида који код нас стално борави више од две године.

У складу са уређивачком политиком наше интернет презентације уредница Трибине Стеван Мајсторовић одабрала је неколико карактеристичних излагања локалних културних актера за презентацију у .pdf формату. Поред уводне речи и извода из обраћања особа запослених у републичким институцијама овом приликом преносимо у за штампу погодној форми излагања Владимира Кривошејева (Народни музеј, Ваљево), Миодрага Стојиловића (координатор програма културе Крагујевца) и Небојше Миликића (Биоскоп Rex, Београд). Преузмите овде.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка