Унапређење нематеријалне културне и гастрономске баштине- публикација  „Укуси Златибора“

Почетком 2019. године  објављена је  публикација  „Укуси Златибора“, припремљена 2018. године, која представља континуитет вишегодишњих истраживања нематеријалне и гастрономске културне баштине у Заводу за проучавање културног развитка.

Почетком 2019. године  објављена је  публикација  „Укуси Златибора“, припремљена 2018. године, која представља континуитет вишегодишњих истраживања нематеријалне и гастрономске културне баштине у Заводу за проучавање културног развитка. У књизи је представљена  нематеријална културна баштина, укључујући гастрономију, старе занате, легенде и историјски догађаје везани за овај крај Србије.

Једна од презентација публикације, односно трибина, одржала се у Заводу за проучавање културног развитка, где су  учесници разговарали о актуелној ситуацији у очувању нематеријалне културне баштине и начинима да се ова баштина стави у функцију одрживог развоја Србије. Презентације овог издања Завода одржане су и у Чајетини, Алексинцу, Врању и Лесковцу.

Том приликом, била је отворена и изложба фотографија „Предели, храна и занати – скривена баштина Србије“ на којој су биле изложене фотографије настале при раду на пројектима „Културно- историјска баштина националних паркова у Србији“, „Укуси Ђердапа“, „Укуси Старе планине“ и „Укуси Златибора“.

ПРЕУЗМИТЕ ПУБЛИКАЦИЈУ.

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве