Завод започео нови европски пројекат „Живимо нематеријално културно наслеђе“

12. новембра 2020.
Представници Завода за проучавање културног развитка јуче су учествовали на првом састанку управљачког одбора међународног пројекта „Живимо нематеријално културно наслеђе“ (Living Intangible Culture) који је у оквиру програма Еразмус+ финансиран од стране Европске комисије. Услед пандемије Ковид – 19 састанак је одржан онлајн.
Циљ пројекта је повезивање организација из шест европских земаља: Немачке, Италије, Бугарске, Румуније, Шпаније и Србије ради истраживања и представљања европског нематеријалног културног наслеђа. Планиране су и припрема и објављивање интерактивне онлајн игре о нематеријалном културном наслеђу. Координатор пројекта је Институт за усавршавање одраслих Универзитета у Улму у Немачкој.
После пројеката „Упознајмо своје суседе у трећем добу“ и „Дунавски археолошки еПејзажи“, ово је трећи пројекат започет у последње две године, у коме учествује Завод, финансиран или кофинансиран у оквиру програма Европске Уније. У пројекту „Живимо нематеријално културно наслеђе“ Завод као културна установа посвећена научно-истраживачкој делатности има кључну улогу у конципирању и спровођењу истраживања о нематеријалном културном наслеђу у шест земаља чији представници учествују у пројекту.
Планирано је да пројекат буде завршен до краја 2022. године

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка