ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЗНАМЕНИТИ БОШЊАЦИ У БЕОГРАДУ

У Галерији Завода данас је свечано отворена изложба ЗНАМЕНИТИ БОШЊАЦИ У БЕОГРАДУ.

Уводну реч многобројној окупљеној публици упутио је директор Завода Владан Церовић истакавши да су кроз ову изложбу проказани живот и дело познатих Бошњака, али и то колико су они утицали на развој културног живота Београда. Овом приликом господин Церовић најавио је и наставак рада на пројекту кроз снимање документарног филма о познатим Бошњацима, aли и то да ће се изложба након премијере у Београду, селити и у Нови Пазар, Сарајево и Мостар.

Изложбу је свечано отворио господин Адам Шукало, саветник председника Србије за регионална питања, уз речи захвалности организаторима и пуну подршку за наставак рада на утемељењу и промоцији заједничких вредности културе свих нас.

Председник Матице бошњачке проф. др Јахја Фехратовић је, поздрављајући присутне захвалио. Заводу на ораганизацији и истакао „да народи Балкана, данас, заједно могу да пошаљу поруку свету како се уједињују и како негују и гаје добро.“

Уз одушевљење публике посебна саветница потпредседнице Владе и министарке културе Алма Ризвановић спонтано је представила изложбу и публику водила кроз поставку.

Изложба ће бити отворена од 14. новембра до  21. новембра сваког радног дана од 9 до 16 часова.

ДОБРО ДОШЛИ!

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве