Отварање изложбе Откривање уметничких светова

У Галерији Завода за проучавање културног развитка (Риге од Фере 4) у четвртак, 7. марта у 14 часова биће свечано отворена изложба под називом Откривање уметничких светова. Изложба приказује радове студената Одсека ликовних уметности Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који су настали током академске 2022/2023. године.

Студентски радови обухватају широк креативни спектар  у областима ликовних и примењених уметности и дизајна: сликарство, вајарство, графика и графички дизајн. Aпстрактне и фигуративне форме богато колорисане приказују маштовити свет студената сликарства, њихов уметнички развој и хрaброст у истраживању нових израза.

Скулптуре студената вајарства, које теже монументалности, иако су галеријског формата, стварају динамичну просторну aтмосферу. Метал, камен, дрво, глина постају тело умeтничких прича у коме се снови и материјализација спајају. Студенти графике својом прецизношћу и техничком виртуозношћу оживљавају папир; линијe причају приче, а штампане слике покрећу дијалог између уметника и гледалаца. Графички дизајнери комбинујући различите елементе, боју, фотографију, типографију, спајају естетику и свакодневну комуникацију. Кроз различите изразe и техничке приступе, ови млади умeтници истражују дубине своје уметничке визије, представљајући јединствене перспективе и инспирацију која произилази из њиховог искуства. Ова изложба је прилика да посетиоци уроне у свет уметности у настајању, сведочећи о разноликости израза и иновацијама које произилазе из стваралачког процеса младих таленaта.

Изложба се реализује у оквиру програма Млади у фокусу – моја прва изложба под покровитељством Министарства културе, и биће отворена до 28. марта. 2024. године. Можете је погледати сваког радног дана од 9 до 15 часова.

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве