РАД ЗАПРОКУЛA И ФАКУЛТЕТA УМЕТНОСТИ НА ПРОЈЕКТУ СТАРИ ЗАНАТИ И САВРЕМЕНО УМЕТНИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ

Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици реализује пројекат “Стари занати и савремено уметничко образовање”. Партнер на пројекту је Завод за проучавање културног развитка са којим Факултет уметности има успостављену сарадњу на уметничким и научним пројектима. Студенти и истраживачки тим Завода, Драгана Мартиновић и Видан Богдановић, бораве у Штрпцу где учествују у истраживању наслеђа овог краја, а резултати овог пројекта београдској публици биће представљени у Галерији Завода.

Током боравка у Штрпцу биће документован практичан рад занатлија, а касније ће видео записи бити јавно доступни. Знања стечена током посете послужиће као инспирација за нова уметничка дела, чија ће реализација бити базирана на некој од савладаних техника. Реализовани радови као и документарни материјал биће представљени јавности на изложбама у Штрпцу, Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици, као и у Заводу за проучавање културног развитка.

Додатне информације можете погледати на: https://radiomitrovicasever.com/2024/07/06/studenti-umetnosti-u-poset-sirinickoj-zupi/

Аутори фотографија су Весна Секулић, Драгана Мартиновић и Видан Богдановић.

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве