„БИОС АРТ“ у Музеју Старо село Сирогојно

20. јуна 2022.

У оквиру јуна месеца подизања културе еколошке свести под називом  „БИОС АРТ“ у Музеју „Старо село“ Сирогојно у сарадњи са Заводом за проучавање културног развитка (Запрокула) , Музејом примењене уметности,  Удружењем „Природа и уметност“ и заједницом дигиталних номада Maglian Campus Дивчибаре, одржана је трибина на тему културе и екологије, уз представљања пројеката инститиција. Програми се одржавају на више локација широм Србије под слоганом „Умрежи се“.

„Наша је идеја да што више разговарамо о сусрету екологије и природе, културе и природе, култури и културном наслеђу. У том смислу смо организовали више интересантних изложби, трибина, представљања наших издања, а са друге стране мислимо да би у добром духу било лепо да се институције културе Србије повежу, разговарају, размене искуства“, истакао је Марко Крстић, директор ЗАПРОКУЛ-а.

Представници Запрокул Богдана Опачић и Дејан Загорац представили су пројекат „Живимо нематеријално културно наслеђе“, које се реализују у оквиру Еразмус програма за образовање одраслих. Запрокул овај пројекат спроводи у сарадњи са инститиуцијама из Немачке, Италије, Шпаније, Бугарске и Румуније. На презентацији су представљени елементи нематеријалног културног наслеђе из свих земаља које учествују на пројекту, као и квиз и игра меморије који ће се ускоро наћи на интернет страници пројекта.

У наставку програма, гостима и посетиоцима представници Запрокула, Музеја „Старо село“ Сирогојно и Музеја примењене уметности представили су своје публикације и програме.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка