DRUGI DAN UNESKO TRENINGA U ZAVODU

Danas je u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka otpočeo drugi dan treninga LABORATORIJA ZA PRAVIČNE I ODRŽIVE POLITIKE I PRAKSE U KREATIVNOM SEKTORU pod pokroviteljstvom  UNESKO participativnog programa 2022-2023.

Na samom početku održana je radionica Drvo problema na kojoj smo se bavili definisanjem problema u strateškom planiranju javnih politika. Radionicu su održale istraživačice Zavoda Marijana Milankov i Bogdana Opačić.

Modulom Razvoj kreativnog sektora kroz međusektorsku saradnju moderirala je  Dragana Martinović istraživačica Zavoda, dok su studije slučaja predstavili Vladimir Ristić, OŠ ”Dositej Obradović” Omoljica, Pančevo i ,  Nemanja Milenković direktor Fondacije EPK.

Cilj modula Kulturno nasleđe kao okvir podsticaja  razvoja kreativnog sektora na lokalnom nivou bio je da polaznici nakon odslušanog modula steknu znanja i informacije o zaštititi kulturnog nasleđa na lokalnom nivou i njime je moderirala istraživačica Maja Todorović. Gosti ovog modula bili su Lidija Milašinović, direktorka Narodnog muzeja, Kikinda i Snežana Milosavljević, Regionalna razvojna agencija Užice, StaPark.

Savladavanjem modula Uloga istraživanja u monitoringu i evaluaciji u kreativnom sektoru učesnici su razvijali svest o značaju empirijskih istraživanja. Njime je moderirala dr Biljana Jokić, a prezentovane su i dve studije slučaja. Originalnu primenjenu muziku u Muzeju nauke i tehnike prezentovao je Aleksandar V. Marković iz Centara za primenjenu muziku, dok su o Školigrici i Škozorištu do BITEF Polifonije govorile Ljubica Beljanski Ristić i Irena Ristić .

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ MINUTA U MINUT MOŽETE PRATITI NA SAJTU: https://lab.zaprokul.org.rs/

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве