Филм сакупља светлост

У оквиру циклуса ХРИШЋАНСТВО И ФИЛМ одржана је осма по реду трибина под насловом ФИЛМ КАО ЈЕВАНЂЕОСКА ДРАМА. Трибина, чији је гост био чувени филмски и позоришни редитељ Иван Јовић покренула је значајна питања о разумевању уметности и живота, могућностима филма да изрази човекову егзистенцијалну драму, духовну борбу, а пре свега борбу са самим собом, кроз коју пролази свако од нас који се усуди да трага за истином и смислом.

Tribina - Film kao jevanđeoska drama - osma po redu u okviru ciklusa Hrišćanstvo i film u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka

Владимир Коларић, теоретичар уметности и културе који је водио овај инспиративни разговор,  интересовао се о процесу настанка филмова„Исцељење“, „Завештање“ , али и новог „Сеновити Медитеран“, који је у  припреми. Окупљена публика имала је јединствену прилику да чује виђење везе хришћанства и филма познатог редитеља, филма као јединственог медија светлости, али и сазна интимни доживљај филма овог ствараоца.

„Филм сакупља светлост, тј. сакупља један концентрат светлости који на крају експлодира у лампи видео-пројектора у коју не можете да гледате, као што не можете да гледате у Сунце.“ истакао је овом приликом Јовић.

Tribina - Film kao jevanđeoska drama - osma po redu u okviru ciklusa Hrišćanstvo i film u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве