Humanitarna izložba u Zaprokulu

Umetnička asocijacija ArtLink i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka organizuju prodajnu ArtLink-ovu izložbu radova primenjene umetnosti u Galeriji Zavoda 22. i 23. decembra od 17 do 20 časova u ulici Rige od Fere u Beogradu.

На изложби ће бити доступни радови из различитих области примењеног стваралаштва као што су керамика, текстил, кожа, накит, минијатура, фотографија, графика… Новогодишњи базар део је ArtLink-ове хуманитарне иницијативе Уметници уметницима, чији је циљ подршка младим музичким талентима.

На изложби ће бити представљени радови студија за керамику Ђир ауторке Милице Петровић, уметнички накит брендова Numen Porcelain, TOTA art forms и Delight me, текстилне луткице DА-NА-NА предмети од коже сценографкиње Ксеније Терзовић, минијатуре Симоне Павловић, потом слике, графике и фотографије реномираних уметника Николе Жигона, Зорице Обрадовић Лончар, Будимира Димитирјевића, Мариа Ђиковића, Мие Медаковић Топаловић, Јакше Влаховића и Марије Докмановић.

Поводом тога,  в.д. директорa Завода Марко Крстић, рекао је да: „Завод за  проучавање културног развитка наставља да пружа подршку уметницима и помаже им да своја дела представе публици. Запрокул као институција има у фокусу иницијативе које афирмишу различите области културеˮ.

„У ово веома несигурно време, у коме су уметност и уметници дубоко погођени последицама пандемије јер нису у могућности да свој рад представе и да успоставе комуникацију са публиком на начин на који су то раније чинили, ArtLink је креирао нову платформу и фонд Уметници за уметнике. Посебан значај за ArtLink има сарадња са Заводом за проучавање културног развитка као институцијом која на вишеслојан начин у средишту својих активности има уметност, културу и њихов друштвени контекст ”, рекла је уметнички директор и оснивач ArtLink асоцијације, пијанисткиња Јованка Вишекруна Јанковић.

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве