Друштвене мреже

Хуманитарна изложба у Запрокулу

21. децембра 2021.

Уметничка асоцијација ArtLink и Завод за проучавање културног развитка организују продајну ArtLink-ову изложбу радова примењене уметности у Галерији Завода 22. и 23. децембра од 17 до 20 часова у улици Риге од Фере у Београду. На изложби ће бити доступни радови из различитих области примењеног стваралаштва као што су керамика, текстил, кожа, накит, минијатура, фотографија, графика… Новогодишњи базар део је ArtLink-ове хуманитарне иницијативе Уметници уметницима, чији је циљ подршка младим музичким талентима.

На изложби ће бити представљени радови студија за керамику Ђир ауторке Милице Петровић, уметнички накит брендова Numen Porcelain, TOTA art forms и Delight me, текстилне луткице DА-NА-NА предмети од коже сценографкиње Ксеније Терзовић, минијатуре Симоне Павловић, потом слике, графике и фотографије реномираних уметника Николе Жигона, Зорице Обрадовић Лончар, Будимира Димитирјевића, Мариа Ђиковића, Мие Медаковић Топаловић, Јакше Влаховића и Марије Докмановић.

Поводом тога,  в.д. директорa Завода Марко Крстић, рекао је да: „Завод за  проучавање културног развитка наставља да пружа подршку уметницима и помаже им да своја дела представе публици. Запрокул као институција има у фокусу иницијативе које афирмишу различите области културеˮ.

„У ово веома несигурно време, у коме су уметност и уметници дубоко погођени последицама пандемије јер нису у могућности да свој рад представе и да успоставе комуникацију са публиком на начин на који су то раније чинили, ArtLink је креирао нову платформу и фонд Уметници за уметнике. Посебан значај за ArtLink има сарадња са Заводом за проучавање културног развитка као институцијом која на вишеслојан начин у средишту својих активности има уметност, културу и њихов друштвени контекст ”, рекла је уметнички директор и оснивач ArtLink асоцијације, пијанисткиња Јованка Вишекруна Јанковић.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка