ИЗЛОЖБА БИОС – ЈЕДИНСТВО ПРИРОДНИХ И УМЕТНИЧКИХ ПРОЦЕСА У ЗАПРОКУЛУ!

12. маја 2022.

Извор, Ђорђе Станојевић

И ове године Завод за проучавање културног развитка (Запрокул) се придружује великој манифестацији Музеји за 10 и представља иновативну изложбу БИОС, познатог визуелног уметника Ђорђа Станојевића и предавача на Факултету савремених уметости у сарадњи са ауторским тимом Запрокула.
У тренутку када сазнајемо да су микропластику пронашли у нашој крви и да је пластика преовладала на планети питамо се шта за нас значи Живот – БИОС.
Како изгледа живот представљен у контрапункту природе и загађења?
Изложбом БИОС желимо да подигнемо ниво културе еколошке свести и покажемо јединство природе и уметничких токова.
Кроз рециклажу подсећамо посетиоце да отпад не мора да буде само отпад, већ да од њега могу настати нове ствари и уметност кроз upcycling – поновну креативну употребу. Покрећемо upcycling прикупљањем компјутерског отпада за стварање уметничких дела младе и талентоване уметнице Данице Максимовић, са којом ћемо у будућности сарађивати.

Изложбу ће отворити Ђорђе Станојевић, аутор изложбе и Љубивоје Ршумовић, живи класик српске поезије и истакнути љубитељ екологије током Европске ноћи музеја у суботу 14. маја у 19 часова у Галерији Запрокула.
Посетиоци ће током изложбе бити у прилици да дегустирају и природни ливадски мед малог породичног пчелињака Пчеларев син.

ИЗЛОЖБА ЋЕ БИТИ ОТВОРЕНА ДО 20. МАЈА,
РАДНИМ ДАНИМА ОД 9 ДО 17 ЧАСОВА, РИГЕ ОД ФЕРЕ 4
УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН.
Добро дошли!

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка