Дечија изложба „Сутра долазимо“ у Запрокулу!

Отварање велике годишње изложбе дечијих радова Ликовне радионице за децу Марка и Тамаре Вукше под називом „Сутра долазимо“ биће одржано у уторак 28. децембра 2021. у 19 часова у Галерији Завода за проучавање културног развитка у улици Риге од Фере бр. 4.

 

Негујући креативност деце свих узраста, Запрокул отвара врата малим и вештим уметницима који су полазници ове сад већ чувене ликовне радионице. На изложби ће бити приказана уметничка дела деце настала различитим техникама (цртежи у оловци, фломастеру, пастелу; слике у темпери, акварелу, затим колажи од папира и лишћа, посуде од папир машеа, употребни и декоративни предмети од глине…).

Водитељи радионице: Марко Вукша, академски вајар и професор на Факултету примењених уметности и Тамара Недељковић Вукша, академски сликар и ликовни педагог, брижљиво негују дечији ликовни израз, развијају осећај за лепо и сензибилитет сваког детета, али и осећај за тимски рад и пријатељство.

Марко Крстић, в. д. директора Завода за проучавање културног развитка,  истакао је „да је ова изложба једно велико уметничко дело направљено од много малих. Запрокул својим програмима жели да подстакне децу и тинејџере да се што активније укључе у осмишљавање креативних садржаја зато што верујемо да будућност културе и уметности почива на њима.ˮ

Дођите да заједно подржимо уметност наших најмлађих!

ДОБРО ДОШЛИ!

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве