Dečija izložba „Sutra dolazimo“ u Zaprokulu!

Otvaranje velike godišnje izložbe dečijih radova Likovne radionice za decu Marka i Tamare Vukše pod nazivom „Sutra dolazimo“ biće održano u utorak 28. decembra 2021. u 19 časova u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u ulici Rige od Fere br. 4.

 

Негујући креативност деце свих узраста, Запрокул отвара врата малим и вештим уметницима који су полазници ове сад већ чувене ликовне радионице. На изложби ће бити приказана уметничка дела деце настала различитим техникама (цртежи у оловци, фломастеру, пастелу; слике у темпери, акварелу, затим колажи од папира и лишћа, посуде од папир машеа, употребни и декоративни предмети од глине…).

Водитељи радионице: Марко Вукша, академски вајар и професор на Факултету примењених уметности и Тамара Недељковић Вукша, академски сликар и ликовни педагог, брижљиво негују дечији ликовни израз, развијају осећај за лепо и сензибилитет сваког детета, али и осећај за тимски рад и пријатељство.

Марко Крстић, в. д. директора Завода за проучавање културног развитка,  истакао је „да је ова изложба једно велико уметничко дело направљено од много малих. Запрокул својим програмима жели да подстакне децу и тинејџере да се што активније укључе у осмишљавање креативних садржаја зато што верујемо да будућност културе и уметности почива на њима.ˮ

Дођите да заједно подржимо уметност наших најмлађих!

ДОБРО ДОШЛИ!

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве