Ko su ZNAMENITI BOŠNJACI u Beogradu?

U Zaprokolu je održan je radni sastanak direktora Marka Krstića, Jahje Fehratovića, predsednika Matice bošnjačke i narodnog poslanika, kao i pomoćnika direktora Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama u Ministarstvu pravde dr Ferida Bulića o projektu „Znameniti Bošnjaci u Beogradu“.

Ko su znameniti Bošnjaci u Beogradu - istraživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka

Ново истраживање Запрокула помоћи ће нам да утврдимо шта Београђани знају о познатим Бошњацима, колико су они утицали на развој културног живота Београда, али и како се културна политика Београда мењала њиховим активних учешћем.

Истраживаћемо живот и рад неких од најзначајнијих и најпознатијих имена, као што су: академик муфтија Муамер Зукорлић, Мухарем Первић, Скендер Куленовић, академик Асим Пецо, Бахрија Нури Хаџић, Рифат Бурџовић Тршо, академик Мухамед Филиповић, проф. др. Фехим Бајрактаревић, Зуко Џумхур и Абдулах Дуце Гегић.

Резултати овог значајног истраживања очекују вас ускоро!

Ko su znameniti Bošnjaci u Beogradu - istraživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka

Директор Запрокула Марко Крстић, Јахјe Фехратовић, председника Матице бошњачке и народни посланик, и помоћник директора Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама у Министарству правде др Ферид Булић

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве