Konkurs „Novica Tadić“ u 2019. godini

Na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije Zavod za proučavanje kulturnog razvitka početkom 2019. godine raspisao je po drugi put književni konkurs za mlade pesnike „Novica Tadić“, u cilju podsticanja stvaralaštva mladih pesnika na srpskom jeziku.

Na konkurs je pristiglo mnoštvo pesničkih rukopisa pesnika iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i rasejanja, a stručna komisija za ocenjivanje rukopisa, donela je jednoglasnu odluku da Književnu nagradu „Novica Tadić“ za 2019. godinu dodeli sledećim zbirkama poezije: „Pesma galiota“ Branislava Živanovića, „Sabrani strahovi“ Jelene Blanuše i „Municipium S“ Spasoja Joksimovića. Urednik edicije je Dragan Hamović, a članovi redakcije Jana Aleksić, Milomir Gavrilović, Nikola Marinković, Marko Avramović i Vladimir Kolarić (sekretar). Za dizajn i prelom teksta zaslužan je Fakultet primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Više detalja pogledajte ovde.

Sekretar komisije: Vladimir Kolarić

Institucionalna saradnja: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije,; Fakultet primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu

Календар

Nema rezultata.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве