Конкурс „Новица Тадић“ у 2019. години

9. априла 2019.

На иницијативу Министарства културе и информисања Републике Србије Завод за проучавање културног развитка почетком 2019. године расписао је по други пут књижевни конкурс за младе песнике „Новица Тадић“, у циљу подстицања стваралаштва младих песника на српском језику.

На конкурс је пристигло мноштво песничких рукописа песника из Србије, Црне Горе, Републике Српске и расејања, а стручна комисија за оцењивање рукописа, донела је једногласну одлуку да Књижевну награду „Новица Тадић“ за 2019. годину додели следећим збиркама поезије: „Песма галиота“ Бранислава Живановића, „Сабрани страхови“ Јелене Блануше и „Municipium S“ Спасоја Јоксимовића. Уредник едиције је Драган Хамовић, а чланови редакције Јана Алексић, Миломир Гавриловић, Никола Маринковић, Марко Аврамовић и Владимир Коларић (секретар). За дизајн и прелом текста заслужан је Факултет примењених уметности Универзитета уметности у Београду.

Више детаља погледајте овде.

Секретар комисије: Владимир Коларић

Институционална сарадња: Министарство културе и информисања Републике Србије,; Факултет примењених уметности Универзитета уметности у Београду

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка