НОЋИ ПОЕЗИЈЕ У ЗАПРОКУЛУ

25. јула 2022.

Јединствене вечери поезије под називом  ЧИП ФЕСТИВАЛ: НОЋИ ПОЕЗИЈЕ одржаће се у оквиру програма Летњих грифонских ноћи у Заводу за проучавање културног развитка (Запрокул), у четвртак 28. и петак 29. јула са почетком у 21 час, у улици Риге од Фере број 4. За све који ово лето проводе у Београду осмисли смо вечери младе песничке сцене које ће се одиграти на летњој сцени Запрокула.

ЧИП ФЕСТИВАЛ под слоганом НОЋИ ПОЕЗИЈЕ У ЗАПРОКУЛУ је јединстваена прилика да се упознате  са младим српским песницима и њиховом поезијом, али и две специјалне гошће. Млада песничка сцена има прилику да говори о важности Читања И Поезије у јавности и разликама у схватању стихова кроз време. Поезија речима најлепше ослобађа, а простор се мења и развија у односу на то шта се у њему говори. Запрокул, управо зато, отвара летњу сцену песницима и публици са жељом да сваки нови сусрет чини лепшим и потпунијим.

Прве вечери, у четвртак 28. јула у 21 час, на летњој сцени Запрокула, наступиће младе наде српског песништва:  Милица Шпадијер, Ирена Плаовић, Катарина Пантовић, Јелена Маринков, Марија Радић и Немања Драгаш. Специјална гошћа је Ана Ристовић, позната српска песникиња, добитница неколико најугледнијих награда за поезију; награде ,,Бранко Миљковић“, ,,Бранкове награде“, награде ,,Милица Стојадиновић Српкиња“, Дисове награде“ …

Након тога, у петак 29.јула у 21 час, сцену ће преузети нове звезде поезије: Марија Драгнић, Шимон Цубота, Сара Станојевић, Анђела Пендић, Слађана Бушић, Ђорђе Ивковић и Марко Краговић. Специјална гошћа је песникиња Радмила Петровић, лауреат 42. Лимских вечери поезије и победник 22. Поетског конкурса „Десанка Максимовић“.

Модератор фестивала је Јована Милованчевић, водитељка Радио Београда.

Календар манифестације „Летњих грифонских ноћи “ можете пронаћи на сајту Запрокула на линку:  https://zaprokul.org.rs/events/

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка