НОВО ПОГЛАВЉЕ У КУЛТУРИ И ДИПЛОМАТИЈИ

24. новембра 2022.

 

Велики јавни панел под називом „Култура и дипломатија” у организацији Завода за проучавање културног развитка (Запрокул) одржаће се у ПОНЕДЕЉАК, 28. новембра у 19 часова у Дому омладине Београда (сала АМЕРИКАНА).

Ово је још један у низу јавних панела који су намењени широј публици, са намером да се покрене дијалог и унапреди истраживање културне дипломатије, пробуде нове идеје код креатора спољнополитичких и културних стратегија, да се покрену нова истраживања као и јавна дискусија о питањима oдноса културе и дипломатије. Нове теме и актуелне погледе у области културе и дипломатије Запрокул је представио у 173. броју часописа КУЛТУРА.

Кроз призму историјског искуства, препорука из прошлости и освртом на актуелне односе у спољној политици, учесници у панелу који Запрокул организује у Дому омладине Београда представиће различита разумевања културне дипломатије и њене примене. Однос „меке и тврде моћи“, значај културне дипломатије глобалних сила у Србији и на Балкану као и значај културе у спољним односима Европске уније, улога културних институција у оснаживању културне дипломатије Србије, улога и значај уметника и научника у оквирима дипломатских иницијатива, само су неке од важних тема о којима ће се разговарати на овом панелу.

 

На панелу ће учествовати аутори текстова, као и шири круг саговорника из различитих области:

 

проф. др Љиљана Рогач Мијатовић, ванредни професор, Факултет драмских уметности

др Огњен Прибићевић, научни саветник, Институт друштвених наука у Београду

проф. др Невена Даковић, редовни професор, Факултет драмских уметности

Младен Лишанин, политиколог, Институт за политичке студије

др Немања Радоњић, доцент, Филозофски факултет у Београду

др Ивана Весић, виши научни сарадник , Музиколошки институт САНУ

 

Модератор панела:

 

др Александра Колаковић, историчарка, виши научни сарадник, Институт за политичке студије, приређивач темата „Култура и дипломатија” у часопису Култура

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка