Novogodišnje „ČIPovanje“ u Zaprokulu

Novi ČIP 2, još jedno veče „Čitanja I Proze“ održaće se u petak, 23. decembra u 19 časova u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul). Nakon izuzetno uspešnog prvog ciklusa tribina javnih čitanja u Zaprokulu na kojima je publika upoznata sa savremenim mladim srpskim pesnicima, drugi ciklus tribina ČIP nam predstavlja savremenu mladu proznu scenu.

За разлику од младих песника који често имају прилике да се јавним читањима представе публици, групна прозна читања, поготово младих аутора, су знатно ређа. Можда се у томе и налази разлог за један од парадокса савремене српске књижевне сцене.

Наиме, иако је проза код публике знатно популарнија, млади прозни ствараоци су много мање присутни и препознати у културној јавности. Управо зато Завод за проучавање култуног развитка отвара своја врата и за младу и најмлађу српску прозу.

Током вишемесечног трибинског циклуса у Заводу ће нам се представити и већ афирмисани млади књижевници, али и они који тек почињу да објављују у периодици и на различитим књижевним и културним порталимa.

У име младе прозне говориће: Ана Марија Грбић и Бојан Васић, док ће ЧИП модерирати: Марко Аврамовић, књижевни критичар, члан жирија Андрићеве награде.

 

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве